top of page
Sök
  • Hopp för barn i Etiopien

Återbesök i Etiopien!

Uppdaterat: 19 okt. 2023

Stig och Maria Lundberg berättar:


Vår familj arbetade i Etiopien under perioden 1979 och fram till 1988. Nu för några veckor sedan besökte vi och två av våra barn, Josefin (46) och Johan (43), Etiopien. För dem var detta det första besöket i Etiopien på 35 år, och det blev minnesrika dagar inte minst för oss som föräldrar. Det som kom tillbaka på en gång för dem var lukterna och smakerna i Addis Ababa, några av platserna i denna stad som förändrats i grunden - och de sista dagarna kunde vi också se att de åter började att så smått förstå språket.


En alldeles särskild upplevelse för oss alla var när vi fick möjlighet att besöka deras gamla lekkamrater. Flera av dem är grundare av de båda organisationerna Hope for Children HCE och Bright Star/WSG. Det var fantastiskt att höra Yonas, som är en av grundarna av HCE, berätta om hur han steg för steg som mycket ung började engagera sig för de barn och unga vuxna som levde i Addis Ababas skuggsamhälle på gatorna och utan fast bostad.

Mängden gatubarn och uteliggare i Addis Ababa är fortfarande förskräckande högt. Ingen vet det exakt, men antalet är idag i juni 2023 åtminstone 80 000 – 100 000. Den turbulenta situationen i flera av Etiopiens regioner gör dessutom att antalet tenderar att växa för varje dag.


Dagen blev för oss en dag av obeskrivliga återseende och möten, där historierna om barnens upplevelser och hyss fortfarande fanns tydliga i minnet hos både våra barn och deras ”lekkamrater”.


Det blev även en dag när vi fick en bild av den svåra verklighet som tusentals barn och unga vuxna dagligen lever i. HCE såväl som Bright Star/WSG gör med sin genomtänkta helhetssyn och långsiktighet stora insatser för att erbjuda alternativ och ge hopp till barn och ungdomar. Arbetet har präglats av lärande från forskning och erfarenheter för att nå så bra resultat som möjligt.


Hela familjen Lundberg besöker WSG/Bright Star
Johan besöker Yonas på HCEComments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page