top of page
Sök
  • Hopp för barn i Etiopien

25 år med Win Souls for God – Värt att fira!

Uppdaterat: 19 okt. 2023


Den sista lördagskvällen i april var det dags att fira våra vänner inom Win Souls for God (WSG), som arbetat med att rädda folk från ett liv på gatan i drygt 25 år. HBE var tillsammans med Läkarmissionen i Sverige värdar för jubileet. Dagarna innan var det ett partnermöte i Hässelby med Gatefolket från Norge, Promissio i Danmark, Dignity for Children från Tyskland och representanter från Finland och Färöarna. Temat för jubileet var Globalt nätverk för hållbar, holistisk utveckling.


Platsen var Equmeniakyrkan i Hässelby, och ca 100 personer hade anmält sig, en ganska skön blandning av etiopier boende i Skandinavien och skandinaver. Från WSG kom ledaren Gizachew Ayka och tre kvinnliga arbetskamrater, Elen, som är föreståndare för Deborah House, Betty, som tidigare arbetade på gästhuset och nu är ny HR-ansvarig, och sjuksköterskan Abezoh.

Efter en välkomstkopp kaffe fick vi oss till livs många tillbakablickar från dessa innehållsrika år, både i videos och berättelser. Att banden med Sverige och Norge är starka blev tydligt i och med kvällens sångare, Rachel Vessby som är biologisk syster till Gizachew och bor i Västergötland och Benjamin, som är bror till Hawi, Gizachews fru, och bor i Oslo.
De olika organisationerna framförde hälsningar och hela arbetet sammanfattades i en presentation på Power-Point. Mötet varade i mer än två timmar och sedan var det dags för en härlig etiopisk måltid med injera och allt vad som därtill hör.
Söndagens gudstjänst ägde rum i St:a Clara mitt i Stockholm, en kyrka med ”samma DNA som WSG”, som någon uttryckte det. Man arbetar socialt bland de som behöver det mest i samhället och har ett tydligt kristet vittnesbörd. Det var Gizachew som predikade - mycket bra - om ordet hjälp. Att alla behöver hjälp, både läkare och andliga ledare, ja alla! För lovsången svarade Niklas Eklöv med söner. Han har med fru Lina, född Hylander, arbetat i Etiopien under året som gått. Också här vid gudstjänsten sjöng Rachel och Benjamin några fina sånger. Det var mässa och fullsatt kyrka. Med stor tacksamhet åkte vi sedan åt olika håll för att fira Valborgsmäss.


Kersti KarlssonComments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page