top of page
Sök
  • Eva Hylander

Från gatan till läkare

Uppdaterat: 30 apr.

Amsalu har tagit läkarexamen! Som pojke kom han till Light House, HCEs program för pojkar på gatan, och nu har han en hög utbildning!!Det här är Amsalu Petros, en ung man som fick en andra chans. Han föddes i Gamo zone i Chencha district, men kom som barn till Addis Abeba med en släkting. Där blev livet inte bra, men han kom till Light House, Hope for Children in Ethiopia's hem och 3-åriga program för pojkar som levt på gatan. Genom HCE har Amsalu fått en trygg plats, livskunskap, stöd och skola. Han har sedan fått fortsatt stöd för att kunna studera vidare. Och nu har han tagit läkarexamen vid Hawassa universitetet.


Det är fantastiskt och roligt att se vad de barn och ungdomar, som fått en dålig start, ändå kan lyckas med om de får stöd av trygga vuxna och får ekonomiska möjligheter. HBE, och du som givare, är med och gör sådant här möjligt.

 

Några killar från Light House


HCE och WSG/BS har nu i flera decennier troget fortsatt att söka upp och hjälpa barn och unga som är hemlösa och ibland långt från sina familjer, i huvudstaden Addis Abeba. De får en ny chans, som Amsalu. Varje bidrag vi kan ge kommer till stor nytta och används väl.


Foton och information från HCE:s nyhetsbrev och hemsida.

__________________________
HBE - Hopp för barn i Etiopien


Vi samlar pengar till och informerar om

som hjälper barn och unga att lämna livet på gatan, i barnarbete och i prostitution och att förebygga att barn hamnar i sådana situationerVar gärna med!

Din gåva förändrar liv.

Swish: 123 226 76 80

Plusgiro: 40 83 52-3Comments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page