top of page
Sök
  • LarsOlof Lindeheden

Ny Logga för HBE

Uppdaterat: 7 nov. 2023

I samband med nya hemsidan har vi som arbetar med hemsidan också passat på att ta fram en logotyp för HBE. Den är formgiven av Lars-Olof Lindeheden som har gjort den utifrån våra tankar om vad HBE är.

Vi tänkte så här:


Formen av en bro

HBE är en bro mellan Sverige och Etiopien. Genom att vi berättar här om det viktiga arbetet som WSG/BS och HCE gör i Etiopien lär fler känna Etiopien. Genom att vi skickar pengar till arbetet och berättar för dem om vad vi gör, skickar vi också en hälsning från Sverige till Etiopien. Vi här får en positiv möjlighet att engagera oss i vad som händer där och via gruppresor och Partnermöten skapas kontakter och relationer mellan våra länder. Därför har loggan formen av en bro.


Alla våra färger

I loggan möter de svenska färgerna de etiopiska och det blir en härlig, färgglad logga som andas glädje och hopp och barn.


Barn och vuxna.

För att ett barn eller tonåring ska kunna lämna gatan, prostitution och annat utnyttjande, få hopp om en annan framtid, så behövs stabila vuxna och det behövs att de vuxna samarbetar och att barn och vuxna samarbetar och har tillit till varandra. Därför finns det mindre och större figurer i loggan.


Kärleken i allt.

I grunden för arbetet i HBE och hos dem vi stödjer finns kärlek, till barnen och till landet. Det är kärlek som ger drivkraft och viljan att hjälpa till med det vi kan. Därför har figurerna i loggan ett tydligt hjärta.


/Eva Hylander och Lars-Olof Lindeheden

Comments


Commenting has been turned off.

Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page