top of page

Samla

Få andra att ge till HBE! Här är några tips. 

Gör en insamling

Vill du inte ha presenter på din födelsedag? Be dem som uppvaktar att ge pengar till HBE

Be om kollekt

Be om kollekt till HBE i din församling

I Svenska Kyrkan ger man insamlade kollekter till olika ändamål. I andra samfund kan man föreslå extra kollekter till annat än den egna församlingens arbete. Fråga i din församling om HBE kan få en kollekt. Nu får HBE tex dopkollekterna från en församling och en del av pengarna vid ljusbäraren i en annan. 

Sälj något du gjort

Baka fikabröd och sälj i personalrummet. Sy, måla, pyssla och sälj för HBE

​Evas syfabrik

Sedan 2012 har Eva Annerhult skickat in pengar till HBE från försäljning i ”Evas syfabrik”. Eva har ett stort handarbetsintresse och har alltid hållit på att sy. Hon tillverkar cykelsadelskydd, kuddfordral, kassar, necessärer, laptopskydd, förkläden m.m. i tyg och skinn. Materialet kommer ofta från spill från närliggande möbel- och textilverksamheter. Försäljningen sker i mindre sammanhang, t ex när de är ute och pratar och via instagramkontot @evassyfabrik. 75% av alla intäkter skickar Eva till HBE. Under åren har det blivit ca nära 100 000 kr

Mariannes kalendrar

Marianne Lundström är konstnär och gör en konstkalender till förmån för HBE varje år. Under oktober och november kan man beställa nästa års kalender via mejl  amazingart.lundstrm7@gmail.com

Följ HBE i sociala medier eller vår blogg här på hemsidan under hösten för att få se hur den nya kalendern ser ut och vad den kostar.

Svantes cyklar

Svante njuter av att olja upp och att ge nytt liv till cyklar, som annars skulle hamnat på någon återvinningsstation. Helst mekar han med 70-80 år gamla cyklar som är kvalitetsmässigt överlägsna de nyare. Ofta får han cyklar gratis och då tackar han givaren med att skicka in ett par hundra-lappar till HBE. Dessa ”par hundralappar” har sedan 2017 blivit 25 000 kr!

Finns du i närheten av Smålands stenar  och har en cykel att skänka eller vill köpa en av dem Svante rustat upp? mejla svante.annerhult@gmail.com

Eva Annerhult med sina textila saker till försäljning
Marianne gör varje år en kalender av tavlor hon målat
Svante med en av sina cyklar

Gör en aktivitet

Ordna en konsert eller tävling där anmälningsavgift, fika mm går till HBE

​Sjung för Etiopien!

 I Partille utanför Göteborg gick Svenska kyrkans församling samman med den lokala Rotary-klubben och arrangerade en välgörenhetskonsert för Hopp för barn i Etiopien. Pingstkyrkan lånade gratis ut sin kyrka och en blandad kör av 90 ungdomar och vuxna sjöng inför 350 åhörare. En mycket lyckad kväll med sång och glädje för dem som fanns på plats. Likaså för de barn och unga i Etiopien som får ta del av överskottet på 29 000 kr, som oavkortat går till HBE.  Men man behöver inte ha en stor kör för en lyckad kväll. En allsångskonsert med fika och glimtar från HBE i Addis Abeba kan vara väl så glädjefull! Låt dig inspireras, tänk lokalt och sjung för Etiopien!

Slå ett slag för Etiopien!

Rydö golfklubb arrangerar sedan några år ”Slå ett slag för Afrikas barn” som senast inbringade 28 000 kr. Förutom spelandet serverades våfflor med grädde, lotterier och en del annat. Betalningen var frivillig.  Om inte golfintresset är stort i ditt lokala sammanhang kan du säkert bjuda in till någon annan lockande och passande aktivitet som ger glädje och inspiration. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Tipsa om HBE

Är du aktiv i Rotary, Lions eller någon annan organisation som ger pengar till välgörenhet, eller känner någon som är det? Tipsa om HBE!

Konsert för HBE i Sävedalen
Slå ett slag för Afrika 2023.jpg

Swisha eller skicka de insamlade pengarna via plusgiro. Skriv gärna i meddelandet hur du/ni samlat pengarna. Skriv gärna också ett mejl till oss och berätta mer.

Så inspirerar vi varandra. info@hbe.nu

Swish: 123 226 76 80

bottom of page