top of page
Sök
  • Hopp för barn i Etiopien

Besök i Etiopien jan -24

Uppdaterat: 30 apr.

En grupp från Partille och Sävedalen besökte Addis Abeba och WSG/Bright Star och HCE under några dagar i mitten av januari.


församlingsherde Sofia Eriksson, Sävedalen, vid lunchen på HCEs Kindergarten

församlingsherde Sofia Eriksson, Sävedalen, vid lunchen på HCEs Kindergarten


Det blev intensiva dagar där det mesta av organisationernas verksamheter hanns med. Rest center med utspisning av gatans folk fick inleda besöken, som följdes upp av besök på Entoto Freedom School och Deborah House, för tjejerna som lämnat ett liv i utsatthet och prostitution. Även det nya Capacity House där ungdomar får en yrkesträning på väg tillbaka till ett socialt liv.

Då det var Timket- helg ( firande av Jesu dop) och folkfest i stan, blev besöket på HCE ganska kort. Gruppen hann ändå möta ledarna, besöka deras nya Kindergarten och New Life Home, som är samma verksamhet som Deborah House. Intensiva dagar med många berörande möten och mycket inspiration för de som deltog.


Tjejerna på New Life Home tillsammans med Yonas Tesfaye, HCE:s VD och grundare

Tjejerna på New Life Home tillsammans med Yonas Tesfaye, HCE:s VD och grundare


Nöden är större idag än tidigare, en 40%-ig inflation tär på alla. Vår support, som vi verkligen sett behövas och nå fram, behövs mer än någonsin idag!


Lars Hjort, reseledare


Lars Hjort, från HBE:s styrelse, tillsammans med Kes* Abebe, själavårdare inom WSG

Lars Hjort, från HBE:s styrelse, som ledde resan, tillsammans med Kes* Abebe som är själavårdare inom WSG. *Kes betyder präst och är Abebes titel.


Här kan du också se en video från Svenska kyrkan i Partille med glimtar från den innehållsrika resanBlir du inspirerad och vill följa med på resa till Etiopien och besöka organisationerna WSG/BS och HCE? Hör av dig till Lars Hjort, 070-5211652, lars.hjort55@gmail.com för att få information, ställa frågor och att anmäla intresse. Du kan läsa mer om HBE:s resor på vår hemsida
Comments


Commenting has been turned off.

Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page