top of page
Sök
  • Hopp för barn i Etiopien

Timists berättelse

Uppdaterat: 30 apr.


Jag heter Timist och är en tjej på 13 år. Min pappa är snickare och min mamma är hemmafru. Jag har tre syskon, två systrar och en bror. När jag gick i fjärde klass hoppade jag av skolan. Jag har försörjt mig själv med hushållsarbete i fem olika familjer sedan jag var nio år. Lönen har varit mycket låg och arbetsgivarna behandlade mig dåligt. De slog, isolerade och förnedrade mig och jag förstod inte varför det gjorde så. Jag fick varken tid för vila eller att gå till skolan. När jag blev sjuk eller fick problem var det ingen som brydde sig om mig. Arbetsgivarnas barn betedde sig på samma sätt, förnedrade och hatade mig. Under en tid tvingades jag leva ensam på gatan på grund av allt det som jag utsattes för. Totalt blev det fyra mycket tuffa år.


Tack vare Nigat-programmet* har allting förändrats för mig. Jag får träning, olika slags stöd med studier och hygienartiklar, diskussioner och samtal med arbetsgivarens barn som har lett till stora förändringar för mig. Allt detta ger mig självtillit och hjälper mig att se positivt på framtiden. Projektet ger mig bra och goda relationer till min arbetsgivare. Studier och hygienartiklar hjälper mig att gå till skolan med jämnåriga klasskamrater och att få vara frisk. Nu studerar jag med stöd av och tillsammans med min arbetsgivares barn. Jag upplever att jag lever med en familj och önskar att projektet ska nå fler barn som på olika sätt har blivit utnyttjade, utsatta för våld och misshandel. Jag drömmer om att få utbilda mig till designer. 


Tack alla ni som bidrar till att jag får se mig själv som en människa och mina behov tillgodosedda!


 


*NIGAT, som betyder gryning på amharinja, är ett program inom HCE som arbetar för att få ett slut på utnyttjande av barn och unga som arbetar i andras hem. 


Texten är hämtad från "Hope for Children in Ethiopia" - HCE november 2023.

Texten har översatts från engelska.


From HCE Newsletter November 2023, translated into swedish.
Comentarios


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page