top of page
Sök
  • Eva Nordin

Britt-Marie ny kassör

Uppdaterat: 30 apr.

Britt-Marie Rosén heter HBE:s nya kassör. Eva Nordin har träffat henne i Uppsala för en intervju.Jag parerar snömodd, vattenansamlingar och skyndar mig genom Uppsalas gator. Fem minuter innan avtalad tid öppnar jag glasdörren till kaféet vid Svandammen. Och där möter jag vår nya kassör, Britt-Marie Roséns glada leende. Det här kommer att bli trevligt hinner jag tänka innan vi hälsar på varandra. Vi har bara träffats flyktigt en gång tidigare och nu är det dags för att lära känna varandra och presentera henne på vår hemsida.


Vi slår oss ned vid ett fönsterbord och samtalet är i full gång. Det visar sig att vi har gemensamma bekanta och vänner från hennes barndoms Karlskrona och Blekinge, men även Uppsala. Vi utbyter minnen och erfarenheter. Under mer än fyrtio år arbetade Britt-Marie på EFS kansli, först i Stockholm, och därefter i Uppsala när kansliet flyttade dit.  Hon var personalkamrer och det förklarar en del av hennes stora kontaktnät. Britt-Marie ansvarade för anställdas löner, försäkringar och mycket annat. Arbetet innebar många resor till framför allt Etiopien och Tanzania där EFS hade ett flertal anställda medarbetare. Det var angeläget att träffa medarbetarna på plats, för att kunna sätta sig in i deras förhållanden och sedan vara en länk till Sverige, myndigheter och organisationer för deras räkning. Missionärerna kunde befinna sig på avlägsna platser, med dåliga kommunikationer och mycket ofullständig postgång. 


I samband med resor till Etiopien har Britt-Marie besökt och kommit i kontakt med de verksamheter som vi stödjer. Hon har träffat personal, besökt skolor, hem för pojkar och flickor och tagit del av det omfattande arbete som bedrivs genom både WSG och HCE.

Efter pensioneringen för fem år sedan har Britt-Marie tagit på sig flera förtroendeuppdrag. Så länge hon orkar vill hon vara aktiv och bidra med sina kunskaper. Vi är mycket tacksamma för att Britt-Marie antar utmaningen att vara vår kassör, sköta bokföringen, betala fakturor, skicka tackbrev och hålla ordning på medlemsregistret. Avslutningsvis berättar Britt-Marie att hon fäster stor vikt vid relationer. Från säker källa har jag hört att hon har ”superkoll” på vem som är vem. Det bådar mycket gott för både medlemmar och andra intresserade. Om du byter adress, vill anmäla e-post för våra utskick och/ eller vill kolla om du har betalat medlemsavgiften kan du kontakta Britt-Marie direkt: brittmarie.rosen@gmail.com


Det finns mer att läsa om Britt-Marie på vår hemsida under rubriken Styrelsen där hon presenterar sig själv.


Eva Nordin - Styrelsen


__________________________HBE - Hopp för barn i Etiopien

Vi samlar pengar till och informerar om

som hjälper barn och unga att lämna livet på gatan, i barnarbete och i prostitution och att förebygga att barn hamnar i sådana situationer. Mer info på hbe.nu


Var gärna med!

Din gåva förändrar liv.

Swish: 123 226 76 80

Plusgiro: 40 83 52-3

Lägg gärna in en återkommande gåva i din bankComments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page