top of page
Sök
  • Hopp för barn i Etiopien

Res med HBE i höst!

HBE inbjuder till studieresa till Etiopien 7-19 november 2024. Vill du följa med och upptäcka ett fascinerande land och besöka arbetet vi stödjer?
Hopp för barn i Etiopien, HBE, arrangerar 7-19 november 2024 en resa för att besöka våra partners WSG/BS och HCE i Addis Abeba och i Chencha, södra EtiopienResan utgår från Arlanda, där vi tar nattflyget till Bole international i Addis Abeba. I Addis får vi besöka Win Souls for God/Bright stars och Hope for Children in Ethiopia arbete med gatans folk, primärt barn och unga. Vi besöker deras förskolor och skolor, boenden för gatpojkar och unga flickor som arbetat som slavar och i prostitution. Vi får följa med i deras utbildningssatsningar i läderarbeten, sömnad och vävning. Vi får också tillfälle att möta organisationernas helhjärtade och erfarna medarbetare och dela deras erfarenheter. Alla dessa möten är omvälvande och inspirerande.Klicka på bilden, så kan du se en video från ett besök i Addis Abeba tidigare i år.


Till Chencha, högt uppe i de sydliga bergen, tar vi oss med flyg och bil. Där får vi besöka organisationernas förebyggande arbete bl.a. där kvinnor får lära sig självförsörjning genom odling och utbildningsprogrammet Second Chance, som ger äldre möjlighet att genomföra sin skola. Vi får också möjlighet att Gå i fängelse (utan att passera GÅ) och möta fria fångar. I planen ingår också att få uppleva lite av viltlivet vid Lake Chamo. Där kan vi se krokodiler, flodhästar och olika apor i deras naturliga miljö.
Vårt besök innehåller också besök och gudstjänst i någon av Mekane Yesoskyrkans församlingar i Addis.


Pris: Ännu ej fastställt

I priset ingår direktflyg Arlanda-Addis t.o.r, inrikesflyg Addis-Arba Minch t.o.r., transporter, hotell i dubbelrum, frukost, reseledning.


Reseledare: Lars Hjort, 070–5211652, lars.hjort55@gmail.com


Information om anmälan och dagsprogram kommer finnas på vår hemsida www.hbe.nu/resor  Du kan redan nu ställa frågor och anmäla intresse till Lars, så får du information när vi har det.

Tipsa gärna vänner som kan vara intresserade!

Skulle du vilja åka, men har svårt att ha råd, hör med din församling om du kan få ett bidrag. Du kanske kan erbjuda dig att berätta om resan i kyrkan när du kommit tillbaka.


Klicka på bilderna för att komma till deras egna hemsidor


__________________________HBE - Hopp för barn i Etiopien

Vi samlar pengar till och informerar om

som hjälper barn och unga att lämna livet på gatan, i barnarbete och i prostitution och att förebygga att barn hamnar i sådana situationer. Mer info på hbe.nu


Var gärna med!

Din gåva förändrar liv.

Swish: 123 226 76 80

Plusgiro: 40 83 52-3

Lägg gärna in en återkommande gåva i din bankComments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page