top of page
Sök
  • Lars Hjort

Reseanmälan öppen

Nu finns dagsschema, pris och information om vår studieresa till Addis Abeba och Chencha 7-20 november nu i höst och anmälan har öppnat!

Se till att boka din möjlighet att se Etiopien och arbetet bland de utsatta unga.


STUDIERESA TILL ETIOPIEN

7–20 NOV 2024       


DAGSPROGRAM


7 nov 

Vi sammanstrålar på Arlanda flygplats, där vi checkar in på vårt Ethiopian Airlines plan med avgång 21.50


8 nov 

Med direktflyget anländer vi 06.20 till Bole Internatonal airport i Addis Abeba. Här möts vi av våra vänner från WSG/BS som tar oss till Gambella Hotel, där vi checkar in och gör oss hemmastadda. Efter lunch får vi möta ledningen för WSG/BS som ger oss en övergripande orientering om sin verksamhet.


9 nov 

Vi använder dagen till att lära känna Addis Abeba och Etiopien lite bättre. På programmet står Nationalmuseet, där vi får träffa den uråldriga Lucy, Etnografiska, som speglar landets olika folk och kulturer, samt Unity Park, som vill spegla dagens Etiopien, så väl som historiens, på det gamla kejsarpalatsets område.


10 nov 

Det är söndag och vi erbjuds att besöka någon av Mekane Yesos-kyrkans församlingar. Vi får framföra hälsningar från Sverige och dras med i det starka gudstjänstfirandet. På eftermiddagen ställer vi vår färd upp på Entotoberget, där vi får andas tunn, frisk luft och besöker Kejsar Meneliks första palats och den gamla Mariamkyrkan.


11 - 13 nov 

Under tre dagar bekantar vi oss med WSG/BS sociala/diakonala arbete. Vi får möta gatupojkarna, som hittat sängplats och gemenskap i Boys Home, vi får besöka Deborah House, där flickor som hjälpts från prostitution och trafficking bor och fått ett nytt liv genom utbildning och gemenskap. Vi får vara med på organisationens skolor för de allra fattigaste och servera dem lunch vid olika bord. Rest Center är en mötesplats för gatans folk, där det serveras daglig lunch och möjlighet till en dusch eller ett själavårdande samtal. Vi får möta hängivna anställda och frivilliga och samtala om att ge hopp om förändring i en mycket svår situation. Och mycket mer…


14 – 17 nov 

Morgonflyget tar oss till Arba Minch i södra Etiopien. Här får vi kliva i vår minibuss, som tar oss upp till Chencha på 3000 m h. I området arbetar både WSG/BS och HCE med förebyggande arbete. Vi får göra bekantskap med bägge organisationernas lokala verksamhet. Från dessa trakter rekryteras ofta barn och ungdomar för att hamna i tungt arbete eller misär i huvudstaden. Här har organisationerna förskolor, skolor, ungdomsarbete och kvinnoarbete. Tanke är att hjälpa lokalbefolkning att kunna utveckla ett gott liv, så att man kan stanna. Vi besöker också stadsfängelset där fångarna i princip går fria. Efter två dagar i Chencha återvänder vi till Arba Minch där vi kan få göra en avstickare till sjön Chamo och uppleva lite av Afrikas djurliv med flodhästar, krokodiler, apor och en mängd fågelarter. Vi återvänder med förmiddagsflyget och tar en avkopplande eftermiddag i Addis


18 – 19 nov 

Nu får vi möta vår andra partnerorganisation, HCE. De har ett liknande arbete som WSG/BS. Här möts vi av glada och frimodiga barn i Kinder- garten. Vi besöker deras Light House, som är för unga gatupojkar och New Life Program, där unga tjejer får hjälp till ett gott liv genom utbildning och omsorg. HCE har också ett utbyggt program för att utbilda ungdomar i olika praktiska yrken som skrädderi, läderarbeten, matlagning mm. Vi avslutar våra dagar i Addis och Etiopien med en middag tillsammans med våra etiopiska vänner. Sen bär det av till Bole International Airport igen, där vi checkar in för vår hemtransport som avgår 23.40.


20 nov 

Vi anländer till Arlanda, där vi skiljs med många härliga minnen och upplevelser i bagaget. Kanske också med nya vänner från både Etiopien och Sverige.


INFORMATION


Pris 17 800 SEK.

Enkelrumstillägg 1900 SEK.

I priset ingår flyg t.o.r. Arlanda -

Addis Abeba, samt Addis Abeba - Arba Minch. Hotell i delat rum. Frukost.

Transporter. Vissa inträden. Lokala guider. Svensk reseledare.


Anmälan Sker genom att fylla i anmälningsblankett, som finns på HBEs hemsida hbe.nu/reseanmalan och att betala in anmälningsavgift om 2000 SEK/ pp till HBEs plusgirokonto 408352-3. Ange Resa 2024 och ditt namn på inbetalningen. Slutbetalningen vill vi ha senast en månad före avresa.

Sista anmälningsdag 25 augusti 2024.


Övrigt Visum krävs för inresa till Etiopien. Information ges vid anmälan.

Vaccination är inget krav. Information ges vid anmälan. Anslutningsresa till Arlanda kan ordnas. Kostnad tillkommer då.  Resan arrangeras i samarbete med SmartTravel resebyrå, Göteborg.


Info Upplysningar om resan lämnas av reseledare Lars Hjort 070-5211652,


**************


Läs mer:


Vår sida med info om resor. Där finns en pdf med denna information och länk till anmälan


Inlägg i bloggen från tidigare resor

(Det har varit många resor genom åren, men bloggen har bara funnit sen i vintras, så det är få inlägg)


Organisationerna vi besöker

WSG/ Bright StarHCE


instagram @hopeforchildren_ethiopia


********************


HBE - Hopp för barn i Etiopien

Vi samlar pengar till och informerar om

som hjälper barn och unga att lämna livet på gatan, i barnarbete och i prostitution och att förebygga att barn hamnar i sådana situationer. Mer info på hbe.nu


Var gärna med!

Din gåva förändrar liv.

Swish: 123 226 76 80

Plusgiro: 40 83 52-3

Lägg gärna in en återkommande gåva i din bank


Comments


Vill du få ett mejl när det kommit upp nya inlägg på hemsidan? Då kan du prenumerera på bloggen

bottom of page